Kateri ČEVLJI so zate?

Ženske so pogosto na slabem glasu, ker so obsedene s čevelji. Ob poplavi modelov in barv, kdo bi jim lahko zameril, da imajo tako prepolne omare?

Ta kratek vodič je namenjen kot pomoč pri izbiri pravih čevljev, ne glede na stil ali barvo oblačila.

Razmisli o barvi ženskih čevljev

Izberi barvo čevljev, ki se ujema z barvo oblačil.

Nosi enostavne, klasične visoke pete, kadar imaš oblečeno svetlo obleko.

Za večerni izhod izberi čevlje v neutralni barvi ali balerinke, ki jih boš lahko kombinirala z večernimi oblačili.

Popesti svojo garderobo s čevji živih barv

Dodaj žive barve v svojo garderobno omaro s čevlji. Priporočamo ti rdeče, roza ali modre salonarje, ki jih lahko kombiniraš s črno ali rjavo obleko.

Preizkusi elegantne salonarje z živim vzorcem, kot so kačji vzorec ali vzorec aligatorja. Lahko jih boš kombinirala k preprosti majčki in hlačam ali kavbojkam.

Bodi pazljiva z barvo salonarjev, pri pisanih oblačilih

Pri oblačilih s pisanim ali geometrijskim vzorcem, še posebej pri vijolični ali roza barvi, se izogibaj barvnim salonarjem npr. modrim.

Izogibaj se strogemu ujemanju barv

Od glave do pete oblečena v isto barvo, je precej dolgočasno in monotono. Raje izberi bravo čevlja, ki je neutralna ali se barvno ne ujema popolnoma z oblačilom.

Različni odtenki so primerni za vse priložnosti

Na primer, če nosiš sveto roza majico, poskusi z rožnatimi salonarji ali pa obuj balerinke.

Izberi barvo čevljev, primerno za službo

Službena garderoba mora biti skrbno izbrana. Svetujemo ti klasične črne ali rjave čevlje, ki jih boš lahko kombinirala k različnim kosom oblačil. Pomembno je, da čevlji ne izstopajo preveč, tako po barvi, kot po modelu. Salonarji z zelo visoko peto, niso primerni za službo, raje jih obuj za večerno druženje. Previdna bodi tudi pri izbiri športnih čevljev oz. športnih copat., saj kljub udobju ni najbolje, da izgledaš, kot da greš na tenis ;)

Izberi prave čevlje za sezono

 1. Bodi prilagodljiva spomladi. Izbereš lahko tako zimske ali poletne čevlje, oboje lahko nosiš še v spomladanskem, muhastem vremenu.
 2. Sprosti se v poletnih mesecih. Poletje je čas, ko naj tvoje noge zadihajo v sandalih ali espadrilah.
 3. Jeseni izberi prehodne čevlje. Čevlji naj bodo prilagodljivi različnim vremenskim razmeram. Izberi vodoodporne čevlje, ki so primerni za deževne, jesenske dni.
 4. Pozimi izberi praktične čevlje. Zmiski čas, je čas tople obutve. Izberi model, v katerem bo tvoja noga stabilna in čevlje s podplatom, ki ne drsi.

Kako izberemo prave visoke pete?

 1. Salonarji ali polne pete so odlične za optično podaljšanje nog v obleki in krilu. Dajejo odlično optično iluzijo daljših nog, saj jih naredijo bolj vitke in privlačne.
 2. Izberi čevlje z nižjo peto za vsestranke priložnosti. Mala peta je primerna za ženske, ki delajo v pisarni, saj jih naredijo elegantne, a priložnosti primerne. Poleti lahko za takšne priložnosti obuješ sandale in boš uživala v udobni obutvi čez cel dan.
 3. Izogibaj se gležnarjem, če imaš kratke noge, sicer pa so to lahko tvoja top shit izbira!
 4. Izogibaj se petam, ki so večje od 12 cm, če imaš kratke noge. Ultra visoke pete, bolj napnejo mišice na nogah, zato naredijo tvoje noge manj vitke.
 5. Nosi ovalne ali kvadrateste čevlje, če imaš velika stopala. Izogibaj se špičakom, saj v njih izgleda stopalo še večje
 6. Izogibaj se zelo visokim petam v službi. Srednje velika ali nižja peta je primerna za službene obveznosti. Najbolj so primerni čevlji, ki so spredaj zaprti.
 7. Visoke pete so primerne na posebne priložnosti. Če si povabljena na zabavo, poroko ali drugo posebno priložnost, so visoke pete primerno ubovalo. Izberi model, ki je letnemu času najbolj primeren.
 8. Poskusi nositi visoke pete k vsakdanjim oblačilom. Obuj par salonarjev s kavbojkami in majico.
Klikni tukaj, če želiš nazaj na www.he-r.emuni.si